Türkiye’nin en büyük zırhlı kara aracı ihracatında ilk sevkiyat yapıldı

Otokar, Romanya Savunma Bakanlığı için COBRA II Araçları Üretiyor

Otokar, geçen yıl Romanya Savunma Bakanlığı’nın ihtiyaçları için 1059 adet COBRA II 4×4 zırhlı araç tedarikine yönelik sözleşme imzaladı. Şirket, iddialı teslimat takvimi nedeniyle Sakarya’daki tesislerinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Türkiye’de üretilen ilk COBRA II araçlar, Romanya’ya teslim edildi. Araç temin sözleşmesi kapsamında Türkiye’de üretilecek ilk 278 COBRA II aracın üretimi Sakarya’daki fabrikada gerçekleştirilecek. Bu araçlar için yerel üreticilerden tedarik edilen alt sistemler, Romanya’da entegre edilecek.

Otokar, Türkiye’nin savunma sanayisinde tek kalemde imzaladığı en büyük kara platformu ihracat sözleşmesi kapsamında, ilerleyen aşamalarda COBRA II araçlarının yurt dışında ilk kez üretileceğini duyurdu.

Otokar, kısa bir süre önce Romanya’ya olan taahhütleri doğrultusunda önemli bir adım atarak, ülkenin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Automecanica S.A. ile Romanya’da yerel üretim yapmak ve savunma sanayisi kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla bir ortak girişim şirketi kurmak için anlaşma imzaladı.

Romanya Savunma Bakanlığına ilk araç teslimatının 2025 yılının son çeyreğinde başlaması planlanıyor. Proje kapsamında Romanya’nın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda COBRA II’nin farklı görevlere uygun çeşitli varyantları üretilecek.

Sözleşme; personel taşıyıcı, keşif aracı, personel taşıyıcı-uzaktan komutalı silah sistemi, tanksavar aracı, tanksavar komuta aracı, 120 mm havan taşıyıcı, 81 mm havan taşıyıcı, mühendislik aracı, KBRN keşif aracı, ambulanstan oluşan 10 farklı varyantı kapsıyor. Romanya, Otokar’ın savunma sanayisi çözümlerini kullanan Avrupa’daki 9. ülke olacak.

Related Posts

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.

Trump yatırımcıları korkuttu! Dünya altının peşine düştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeleriyle küresel piyasalardaki endişe ve belirsizlik arttı. Yatırımcılar fiziksel altın destekli borsa yatırım fonlarına (ETF) akın etti. Dünya Altın Konseyi’ne göre, yılın ilk yarısında bu fonlara 38 milyar dolarlık giriş oldu.