Borsa daha düşecek mi? Uzman isim yanıtladı!

Borsa İstanbul’da Dalgalanma: Yatırımcılar Dikkatli Olmalı

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, son dönemde Borsa İstanbul’da yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Piyasaların son günlerdeki dalgalanma sürecine dikkat çeken Eryılmaz, yatırımcıların yaşadığı panik havasının borsadaki satış baskısını arttırdığını ifade etti.

Eryılmaz, “Borsa İstanbul’da dün önemli bir düşüş gördük. Bu düşüş, özellikle panik satışlarının etkisiyle hız kazandı ve iki kez devre kesici uygulandı. Son dönemdeki ani dalgalanmalar, yatırımcı psikolojisinde büyük bir etki yaratmış durumda” dedi.

Eryılmaz, piyasalardaki belirsizliğin kısa vadede devam edeceğini belirterek, “Bugün ve önümüzdeki birkaç gün, piyasalarda daha fazla hareketlilik görebiliriz. Yatırımcıların kısa vadede dikkatli olmaları ve gelişmeleri izlemeleri oldukça önemli. Özellikle dün yaşanan düşüş sonrası, bu sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda net bir tahminde bulunmak zor. Piyasadaki panik havası, her an daha fazla satış baskısına yol açabilir” şeklinde konuştu.

KISA VADEDE İZLENMESİ GEREKEN SÜREÇ

Borsa İstanbul’daki belirsizliğin önümüzdeki birkaç gün boyunca devam edebileceğini belirten Eryılmaz, yatırımcıları uyardı: “Özellikle bugün, margin call (teminat çağrısı) miktarlarının oldukça yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Bu durum, öğleden sonraki saatlerde borsada daha fazla baskıya yol açabilir. Yatırımcıların piyasayı izlemeye devam etmeleri ve aceleci kararlar almamaları gerekiyor. Pazartesi ve Salı günü, piyasaların genel seyrinin daha netleşmesini sağlayacaktır.”

Filiz Eryılmaz, yatırımcılara süreç boyunca sabırlı olmalarını ve piyasadaki gelişmeleri dikkatle takip etmelerini tavsiye etti. “Bu süreçte doğru aksiyon alabilmek için, her şeyden önce dışarıdan bir gözlemi sürdürebilmek, piyasanın ne yönde ilerlediğini görmek çok daha sağlıklı olacaktır. Birkaç gün daha sabırlı olmak, kısa vadede doğru kararlar alabilmek için kritik öneme sahip” diye ekledi.

Related Posts

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.