GMAIL hesabınızda radikal değişiklik: Google kararı sizin vermenizi istiyor

Google, E2EE Şifreli E-postaları Web Sitesinde Başlattı

Google, web sitesinde E2EE şifreli e-postaların «Uçtan uca şifreleme» olarak da bilinen bir güvenlik yöntemi olan mesajlarınızı koruyan bir yol olduğunu duyurdu.

Amerikan şirket, “Bu şifreleme sayesinde hiç kimse (Google veya üçüncü taraflar bile) telefonunuzdan mesaj gönderdiğiniz telefona iletilen uygun mesajları okuyamayacak” diyor ve bu aydan itibaren “tüm kuruluşların uçtan uca şifreli (E2EE) e-postayı kullanmasını kolaylaştırdığını” da bir açıklamayla açıklıyor.

Google, kullanıcılarına Google’ın uçtan uca şifrelemesini kullanabilmek için her iki tarafın da aşağıdaki gereksinimleri karşılaması gerektiğini bildiriyor:

  • Google Mesajlar uygulamasını kullanın.
  • RCS sohbetlerini etkinleştirin.
  • RCS mesajları için veri veya Wi-Fi bağlantısı kullanın.

Tüm sohbetler şifreleniyor

Google, bu sistemde “veriler cihazlar arasında iletilirken tüm sohbetlerin (metin, dosya veya medya dahil) şifrelendiğini” ve “şifrelemenin verileri şifrelenmiş metne dönüştürdüğünü” söylüyor. Dünya çapında 1,5 milyardan fazla insanın yararlanacağı bu yeni aracın faydalarını anlatıyor: “Bu okunamayan metin ancak gizli bir anahtarla çözülebilir.”

Uçtan uca şifrelenmiş e-postaların çalışıp çalışmadığı bilinmiyor

Google, sınıflandırma etiketleri ve veri kaybı önleme (DLP) gibi diğer yeni özelliklerin yanı sıra kendi yapay zekası Gemini’yi Gmail’e tanıttı.

Amerikan şirket, önümüzdeki aylarda OpenAI ve GPT-4’ü geride bırakarak dünyanın en büyük yapay zeka sistemi olma hedefiyle yakın zamanda yeni bir yapay zeka sistemini duyurdu.

Bu yeni yapay zeka modeli her türlü tehdide karşı büyük bir koruma sağlıyor ancak uçtan uca şifrelenmiş e-postalarla kusursuz bir şekilde çalışıp çalışamayacağı henüz bilinmiyor.

Yapay zekanın geleceğine ilişkin en büyük bilinmezliklerden biri de kullanıcı verilerinin güvenliği ve gizliliğiyle ilgili. Dolayısıyla uçtan uca şifrelenmiş e-postaların yapay zekanın gizlilik beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağını önümüzdeki aylarda görmek gerekecek.

Aksi takdirde Gmail kullanıcıları, şifreli e-postalarla maksimum güvenliği sağlamak ya da Amerikan şirketinin kalıcı hale getirdiği yapay zekanın sağladığı avantajlarla şüpheye kapı aralamak arasında bir tercih yapmak zorunda kalacak.

Related Posts

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

iPhone tahtını sallıyor! Bu Android telefon, dünya çapında en çok satan modellerden biri oldu!

Counterpoint Research’in açıkladığı 2024 ikinci çeyrek satış verilerine göre Samsung’un yeni Galaxy A15 modeli, 5G versiyonuyla dünya genelinde en çok satan dördüncü akıllı telefon oldu.

Borusan otomotiv mikromobilite dünyasına Microlino ile adım atıyor: İşte fiyatı ve merak edilen özellikleri

Haziran ayında Türkiye yollarıyla buluşacak olan ve şehir içi ulaşımda pratik çözümler sunmayı hedefleyen Microlino’nun fiyatları ve teknik detayları açıklandı. Auto Show Dergisi’nden Hırant Kasapoğlu’nun haberine göre, premium otomobil markalarının …

Japonlar standart optik fiber kablo kullanarak veri hızında rekor kırdı

Japon araştırmacılar, standart kalınlıktaki optik fiber kablo kullanarak saniyede 1,02 petabit veri iletim hızıyla yeni bir dünya rekoru kırdı.

Devlet destekli siber saldırılarda Türkiye en çok hedef alınan ülkeler arasında!

Devlet destekli siber saldırılarda Türkiye en çok hedef alınan ülkeler arasında!