Mardin’de dili boğazına kaçan öğrenciye müdür yardımcısı kurtardı

Mardin Kızıltepe İlköğretim Okulu’nda Dil Boğazına Kaçan Öğrenciye Müdür Yardımcısından Anında Müdahale

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Fırat İlköğretim Okulu’nda teneffüs sırasında arkadaşlarıyla oyun oynayan dördüncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Şahin H., aniden yere yığıldı. Dili boğazına kaçan öğrenciyi gören öğretmenler, durumu ilk yardım eğitimi olan Müdür Yardımcısı Hüseyin Kılınç’a bildirdi.

Müdür Yardımcısı Kılınç hemen olay yerine ulaştı ve öğrencinin boğazına kaçan dili eliyle çıkararak nefes almasını sağladı. Ardından, çağrılan ambulansla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olay, okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, müdür yardımcısının hızlı ve etkili müdahalesi öğrencinin hayatını kurtardı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Kaynak: Haberler.com / Serhat Yılmaz – 3.Sayfa

Related Posts

Bakan Tekin, TETZ’de yapay zeka oturumuna katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde (TETZ) 15 farklı ülkeden gelen temsilcilerin katıldığı yapay zekanın eğitim sistemlerine entegrasyonu konulu oturuma katıldı.

MEB AGS sınav giriş yerleri belgesi yayınlandı mı? MEB Akademi Giriş Sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

MEB AGS sınav giriş belgesi heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez düzenlediği Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) için öğretmen adaylarının bekleyişi sürüyor. Sınav, öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen binlerce adayın kaderini belirleyecek. ÖSYM tarafından düzenlenen MEB-AGS için sınav giriş yerleri için gözler ÖSYM’nin resmi duyurusuna çevrildi. Peki, MEB-AGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? MEB AGS 2025 ne zaman yapılacak?

Seferberlik nedir, ne demek? Seferberlik nasıl ilan edilir?

Seferberlik, bir ülkenin ve milletin, başta askeri güç olmak üzere, devletin tüm güç ve kaynaklarının savaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanması, toplanması, tertiplenmesi ve kullanılmasına ilişkin faaliyetlerdir. Bu faaliyetler, barış durumundan savaş veya savaşı gerektirebilecek gerginlik ve buhran dönemlerine süratle ve etkin bir şekilde geçişi sağlamayı amaçlar. Seferberlik, sadece askeri personeli değil, aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektördeki işletmeleri, insan gücünü, araçları ve her türlü mal ve hizmeti kapsar. Peki, seferberlik nasıl ilan edilir? İşte, o ayrıntılar

Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? Kanser tedavisini bulduğunu iddia eden Savan Günay evinde ölü bulundu..

Savan Günay kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1967 doğumlu olan Savan Günay, tıp eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar doktorluk yaptı. Kanser tedavisi üzerine yaptığı iddialar ile dikkat çeken Günay, aynı zamanda alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla da biliniyordu. Peki, Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

YKS ve LGS’den önce mutlaka okuyun! Sınav stresi ile nasıl başa çıkılır? Uzmandan 3 aşamalı rehber

Üniversite ve lise giriş sınavları yaklaşırken, öğrencilerde artan kaygıya dikkat çeken Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, sınav stresinin etkileri ve bu stresle başa çıkma yolları hakkında önemli bilgiler verdi.

LGS’ye 1 milyonun üzerinde başvuru

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 Haziran’da düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava 1 milyondan fazla öğrenci başvuru yaptı.