Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sunmayı sürdürüyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörü Öğrencileri Merkez Kütüphanede Ziyaret Etti

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi vize sınavlarına hazırlanan öğrenciler için moral ziyaretinde bulundu. Merkez Kütüphanesinde öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Budak, başarı dileklerini iletti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen ve sınav hazırlıklarını denetleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Her sınav döneminde yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan Merkez Kütüphanemizi ziyaret ettik. Öğrenci odaklı çalışma prensibimizle, öğrencilerimize kolay erişim imkanı sunan teknolojik altyapımız ve donanımlı çalışma alanlarımızla her zaman yanlarında olmaya devam ediyoruz. Fiziki mekanlarımız ve güncel kaynaklarımızla öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Tüm öğrencilerimize vize sınavlarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Merkez Kütüphanesinin öğrenciler ve akademisyenler için sosyal bir yaşam alanına dönüştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrenci odaklı bir üniversite olarak ödüllendiriliyoruz. Öğrenci merkezli, bilimsel önceliğe sahip, şeffaf ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışımız var. Huzurlu ve güvenli bir kampüsümüz var. Merkez Kütüphanemiz, öğrenciler tarafından en yoğun şekilde kullanılan alanlardan biridir. Kütüphanemiz, yapılan yatırımlar neticesinde öğrencilerimize ve akademisyenlerimize ek olarak dış kullanıcılara da hizmet veren bir yaşam merkezi haline geldi. Diğer disiplinlerden çok sayıda eseri barındırmanın yanı sıra dijital arşiv ve zengin elektronik veri tabanlarıyla kullanıcılarımıza hizmet sunuyor. Ayrıca, kütüphanemiz, fiziksel koşulları dolayısıyla ‘Engelli Dostu’ bir kütüphane olarak faaliyetlerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın ziyaretiyle moral bulan öğrenciler, yoğun sınav dönemlerinde böylesine desteklerin kendilerine güç verdiğini belirterek, samimi bir sohbetin ardından Prof. Dr. Budak’la fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Bakan Tekin, TETZ’de yapay zeka oturumuna katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde (TETZ) 15 farklı ülkeden gelen temsilcilerin katıldığı yapay zekanın eğitim sistemlerine entegrasyonu konulu oturuma katıldı.

MEB AGS sınav giriş yerleri belgesi yayınlandı mı? MEB Akademi Giriş Sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

MEB AGS sınav giriş belgesi heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez düzenlediği Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) için öğretmen adaylarının bekleyişi sürüyor. Sınav, öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen binlerce adayın kaderini belirleyecek. ÖSYM tarafından düzenlenen MEB-AGS için sınav giriş yerleri için gözler ÖSYM’nin resmi duyurusuna çevrildi. Peki, MEB-AGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? MEB AGS 2025 ne zaman yapılacak?

Seferberlik nedir, ne demek? Seferberlik nasıl ilan edilir?

Seferberlik, bir ülkenin ve milletin, başta askeri güç olmak üzere, devletin tüm güç ve kaynaklarının savaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanması, toplanması, tertiplenmesi ve kullanılmasına ilişkin faaliyetlerdir. Bu faaliyetler, barış durumundan savaş veya savaşı gerektirebilecek gerginlik ve buhran dönemlerine süratle ve etkin bir şekilde geçişi sağlamayı amaçlar. Seferberlik, sadece askeri personeli değil, aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sektördeki işletmeleri, insan gücünü, araçları ve her türlü mal ve hizmeti kapsar. Peki, seferberlik nasıl ilan edilir? İşte, o ayrıntılar

Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? Kanser tedavisini bulduğunu iddia eden Savan Günay evinde ölü bulundu..

Savan Günay kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1967 doğumlu olan Savan Günay, tıp eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar doktorluk yaptı. Kanser tedavisi üzerine yaptığı iddialar ile dikkat çeken Günay, aynı zamanda alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla da biliniyordu. Peki, Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

YKS ve LGS’den önce mutlaka okuyun! Sınav stresi ile nasıl başa çıkılır? Uzmandan 3 aşamalı rehber

Üniversite ve lise giriş sınavları yaklaşırken, öğrencilerde artan kaygıya dikkat çeken Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, sınav stresinin etkileri ve bu stresle başa çıkma yolları hakkında önemli bilgiler verdi.

LGS’ye 1 milyonun üzerinde başvuru

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 Haziran’da düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava 1 milyondan fazla öğrenci başvuru yaptı.