Tüm otel ve restoranlar “az tehlikeli” sınıfındaymış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Otel ve Lokantalar Az Tehlikeli Sınıfta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yayımladığı işyeri tehlike sınıfları listesine göre, her türlü otel ve lokantalar “az tehlikeli” sınıfta yer alıyor. 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işveren ve çalışanların görevlerini belirliyor.

Kanuna göre, işyerleri üç grupta sınıflandırılıyor: “az tehlikeli”, “tehlikeli” ve “çok tehlikeli”. Bu sınıflandırma, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun görüşleri doğrultusunda belirleniyor. Son toplantıda, otel ve lokantaların “az tehlikeli” sınıfta olduğuna karar verildi.

Çalışma Bakanlığı tarafından yayımlanan işyeri tehlike sınıfları listesine göre, otel ve lokantaların tamamı “az tehlikeli” sınıfta. Restoran hizmeti veren ile vermeyen veya pansiyon ile otel arasında ayrım bulunmuyor.

Aynı durum lokantalar için de geçerli. Dondurmacı veya seyyar yemek servisi yapan lokantalar ile yüksek kapasiteli restoranlar arasında ayrım yapılmıyor. Tümü “az tehlikeli” sınıfına dahil ediliyor.

Yüksek kapasiteli restoranlarda basınçlı kaplar ve elektrikli cihazlar kullanıldığı için yangın tehlikesi bulunuyor. Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde belirli sağlık personeli görevlendirilmesi zorunludur.

İşverenler, çalışanlarına sağlık ve güvenlik riskleri, koruyucu tedbirler, ilk yardım, acil durumlar, afetler ve yangın mücadelesi konularında bilgi vermekle yükümlüdür. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini alması ve mesleki eğitim gerektiren işlerde eğitim almış kişileri istihdam etmesi gerekmektedir.

“Marmara Denizi’ni Kurtarmak için 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk

Related Posts

Muhtar, hayvan ithalatına karşı besihane kuruyor

Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Gülpınar Mahallesi’nin Muhtarı Kenan Yıldırım, 15 yıldır devam eden besilik hayvan ithalatına karşı kendi besihanesini kurmak için kolları sıvadı.

5 şirket devlete 1.1 milyar lira borç taktı

EÜAŞ, 21 ana dağıtım şirketi içinde 5’inin devlete borcunu ödemediğini açıkladı. Borcu olan firmaların hangileri olduğu belirtilmezken, devletin bu firmalardan 1.1 milyar TL alacağı olduğu belirtildi.

BDDK’dan kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine yeni düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme gitti.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …