Türkiye, Acil Tıp Alanında Küresel Çekim Merkezi Oluyor

Prof. Dr. Başar Cander: Türkiye, Acil Tıp Alanında Küresel Bir Güç Haline Geldi

Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Mahallesi’ndeki bir otelde düzenlenen kongrelerin açılışında konuşan Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Türkiye’nin acil tıp alanında sadece bölgesel değil, aynı zamanda küresel ölçekte de etkili bir bilimsel güç haline geldiğini belirtti.

Cander, “21. Ulusal Acil Tıp Kongresi”, “12. Kıtalararası Acil Tıp Kongresi” ve “12. Uluslararası Kritik Bakım ve Acil Tıp Kongresi”ne 40’tan fazla ülkeden 1100 bilim insanının katıldığını aktardı. Singapur’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, Meksika’dan Güney Afrika’ya, Avrupa’dan Asya’ya birçok ülkeden katılım olduğunu vurgulayan Cander, Türkiye’nin acil tıp alanında küresel ölçekte çekim merkezi haline geldiğini kaydetti.

Acil tıp alanındaki bilgi ve birikimin dünyaya aktarıldığını belirten Cander, “Biz acil tıp bilimini dünyaya ihraç eden bir konumdayız. Çok fazla kitabımız, dünyaya ışık tutacak bir yapımız var. Şimdi de İngilizce kitaplarımızı basıyoruz. Artık dünyada acil tıbbı anlatan, bilimsel olarak yön veren bir ülkeyiz.” şeklinde konuştu.

Kongre kapsamında Akdeniz Acil Tıp Birliği (MEMC) platformunun kurulduğunu belirten Cander, bu yapının bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, Afrika ve Orta Doğu ülkelerini kapsayan bu platformun uluslararası işbirliklerinin de geliştirilmesini sağladığını dile getirdi.

MEMC Başkanı ve Amerikan Beyrut Üniversitesi Acil Tıp Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Amin Antoine Kazzi ise Türkiye’nin son 30 yılda acil tıp alanında önemli gelişimler kaydettiğini vurguladı. Türkiye’nin Akdeniz ve Orta Doğu bölgesinde en fazla acil tıp uzmanına sahip ülkelerden biri olduğunu belirten Kazzi, Türkiye’nin bölgesel ve küresel ölçekte öncü bir ülke haline geldiğini sözlerine ekledi.

Kongrelerin 21 Nisan’da sona ereceği bilgisine de yer verildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mustafa Taş – Sağlık

Related Posts

Sıkılmış limonları sakın çöpe atmayın! Buzluğa koyunca şifa deposuna dönüyor

Sıkılmış limonları çöpe atmaktan vazgeçin. Uzmanlar buzluğa atılan limonların çok fayda sağladığını belirtiyor.

Herkes somon sanıyordu ama… İşte BBC’nin araştırmasına göre en sağlıklı balık: 100 üzerinden 89 gibi dikkat çekici bir puan aldı

BBC’nin kapsamlı araştırması, en sağlıklı balık konusunda ezber bozdu; somonun tahtını sallayan yeni favori, besin değeriyle 100 üzerinden 89 puan alarak listenin zirvesine yerleşti.

Eğitilmiş köpekler Parkinson hastalığını yüzde 98 doğrulukla tespit etti!

Eğitilmiş köpekler Parkinson hastalığını yüzde 98 doğrulukla tespit etti!

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.