Türkiye’de Dijital Tarım Dönüşümü Raporu Tanıtıldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü: Türkiye’nin Dijital Tarım Dönüşümü İçin Kritik Rapor Tanıtıldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Türkiye’de Tarıma Yönelik Dijital Teknolojiler Raporu’nun, Türkiye’nin dijital tarım dönüşümünde kritik bir rehber olacağını belirtti. Selışık, raporun, tarım sektörüne yeni bir soluk getirerek üretkenliği artıracağını vurguladı.

FAO ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından, “Türkiye’de Tarıma Yönelik Dijital Teknolojiler” adlı raporun, tanıtım toplantısı Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi.

Selışık, yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun arttığını, iklim değişikliklerinin daha verimli tarım ve gıda sistemlerine ihtiyaç doğurduğunu belirtti. 2050 yılına kadar 9,3 milyar insanın gıda talebini karşılamak için tarımda kapsamlı dönüşümün gerekliliğine değindi.

Raporun Türkiye’deki tarım-gıda sektöründeki verimlilik ve üretim artışına katkı sağlayacağını söyleyen Selışık, FAO’nun dijital tarım konusunda öncü bir kuruluş olduğunu belirtti. Türkiye’de tarımsal üretimde dijitalleşmenin giderek önem kazandığını kaydetti.

Selışık, yapay zekanın tarımda etkin şekilde kullanılmasının açlık sorununu çözebileceğine dikkat çekerek, dijital tarımın gıda üretimine devrim niteliğinde değişiklikler getireceğini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tarımsal hasıladaki Türkiye’nin başarısını da vurgulayan Selışık, Türk çiftçilerin dijital çözümlere yakın olduğunu ve FAO’nun geleceğin tarımını şekillendirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Başkan Vekili Mehmet Üvez ise dijital teknolojilerin tarım sektörüne ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. FAO Yatırım Merkezi Direktör Yardımcısı Nuno Santos da yapay zekanın verimliliği artıracağına dikkat çekti.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Can Toptaş – Ekonomi

Related Posts

Türkiye’nin ihracatı 23 milyar 415 milyon dolar oldu

Türkiye’nin ihracatı, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artarak 23 milyar 415 milyon dolar, ithalatı yüzde 2,2 artarak 30 milyar 610 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Dolar, ABD-Çin ticaret gerginliğinde toparlanmakta zorlanıyor

ABD yönetiminin planlanan tarifeleri gevşetebileceği yönündeki haberlerin desteğiyle dolar Salı günü kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ancak yatırımcıların ABD-Çin ticaret anlaşmazlığında anlamlı bir azalma olup olmadığı konusunda temkinli olmaları devam ediyor.

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir